Nåd

”Så skör tycks den mig ibland,
denna ström av Nåd som rinner över jordens rand”

Ibland känns det som nåden är något jag hänger i på en smal tråd som kan gå av när som helst. Då kryper jag ihop eller fäktar med allt jag har. Jag är som ett stort blåmärke där varje liten oförrätt blöder och hela mitt fokus är riktat mot mitt söndriga jag. Jag tappar helt fotfästet därför att jag inte längre ser det stora och magnifika som faktiskt hänt.

Johannes döparen säger ”han ska bli större och jag mindre”. Jesus säger att vi kan inte tjäna både Gud och mammon. När min uppfattning om nåden är en liten tunn tråd då har det gått långt. Då har jag verkligen tappat fokus på den nåd Gud. Så länge vi lever här på jorden flödar nåden för syndens makt har Han förgjort.

Mina fysiska ögon och känslan i min kropp motsäger sig allt som oftast det och ju mer jag tittar desto skörare blir nåden. När jag väder min blick till Honom, när jag ser på Jesus, så försvinner uppmärksamheten från mig och nåden sköljer bort allt. Det är så det är med sanningen. När vi möter den så klarnar allt. Sanningen om oss själva förgör oss, men sanningen om vad Gud gjort för oss förändrar … allt.

”Ni har inte kommit till ett berg som man kan röra vid, ett berg täckt av eld, svarta moln, mörker och våldsamt oväder, till trumpetstötar och en röst som talade så att de som hörde bad om att inte behöva höra mer. För de stod inte ut med att höra befallningen: ”Till och med det djur som rör vid berget ska stenas.” Synen var så fruktansvärd att Mose sa: ”Jag darrar av skräck.” Nej, ni har kommit till Sions berg, den levande Gudens stad, till det himmelska Jerusalem. Ni står inför tusentals änglar, en festförsamling av de förstfödda, vilkas namn är skrivna i himlen. Ni har kommit till Gud, allas domare, och till de rättfärdigas andar som fullkomnats. Ni har kommit till Jesus själv, han som blev medlare i ett nytt förbund, och till det renande blod som talar bättre än Abels.”‭‭(Hebreerbrevet‬ ‭12‬:‭18‬-‭24‬)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s